В Києві мати й донька померли від грипу та ГРВІ

У столиці в середу померли дві жінки від грипу А Н1 та ГРВІ.

Джерело: Відомості

Про це пише УНН із посиланням на прес-службу Головного управління Держепідслужби у Києві.

Вчора, близько п’ятої години ранку, у столиці від грипу померла 33-річна киянка. Під час епідрозслідування встановлено, що цієї ж ночі вдома померла її 63-річна мати.

«Це перший лабораторно підтверджений випадок смерті від грипу в нинішньому епідсезоні. Не такий страшний грип, як його ускладнення. Хвора із ожирінням у групі ризику, тому таким людям рекомендовано не нехтувати як специфічною, так і неспецифічною профілактикою», — зазначає головний санітарний лікар міста Києва Олег Рубан.

За інформацією прес-служби, дочка занедужала 17 листопада, і тоді ж самостійно звернулась до лікарні зі скаргами на лихоманку, сухий кашель та нежить. Їй запропонували госпіталізацію, але хвора письмово відмовилась від лікарняного ліжка і отримавши рекомендації щодо амбулаторного лікування повернулася додому.

Повторно вона звернулась до інфекційного відділення вже 20 листопада зранку і була госпіталізована.

«Було призначено симптоматичну терапію. Відібрані зразки крові, сечі для проведення лабораторних досліджень. Кров для дослідження методом ПЦР для ідентифікації вірусу грипу направлено до Національного центру грипу. У зв’язку з погіршенням стану пацієнтку перевели до відділення інфекційної реанімації де вона померла 24 листопада о 04:40», — зазначає Головне управління столичної Держепідслужби.

Як зазначають спеціалісти, заключний клінічний основний діагноз — «гостре респіраторне вірусне захворювання. Грип, вкрай важкий стан», ускладнення «негоспітальна двобічна полісегментарна пневмонія — важкий стан», «дихальна недостатність ІІ ст.», «гостра серцево-судинна недостатність», «респіраторний дистрес синдром» та супутній діагноз «ожиріння ІІІ ст.».

«За результатами епідрозслідування фахівці Держсанепідслужби у Києві з’ясували, що у домашньому вогнищі хворої тієї ж ночі лікарі швидкої медичної допомоги зафіксували смерть її матері. Жінка викликала лікарів 23 листопада о 15 годині. Встановлено діагноз: «ГРВІ», «цукровий діабет», від госпіталізації хвора відмовилась письмово. Патологоанатомічний діагноз за результатами розтину тіла не пов’язаний із вірусом грипу», — зазначили в прес-службі.

Loading...