Японські вчені навчились перемагати грип за добу

Вони розробили препарат, який блокує активність ферментів, що сприяють розмноженню вірусу.

Джерело: Відомості

Навіть найбільш інноваційним препаратам сьогодні під силу побороти вірус грипу лише за п’ять діб. Японським же дослідникам фармкомпанії Shionogi&amp вдалося зробити це вп’ятеро швидше.

Пішовши нетривіальним шляхом, вони розробили пероральний препарат, який блокує активність ферментів, що сприяють розмноженню вірусу, який проник в організм повітряно-крапельним шляхом. Без «підживлення» інгібований вірус грипу здатний прожити близько доби.

Перша стадія клінічних випробувань антигрипового препарату нового покоління вже проведена за допомогою сотень добровольців з симптомами хвороби, що починається. З початком сезону грипу в Японії (листопад) Shionogi планує проведення другої стадії вивчення нового препарату на безпечну ефективність із залученням більшої кількості хворих на грип добровольців. При позитивному результаті інноваційні ліки від грипу вже напередодні 2018 року можуть стати загальнодоступними. З метою стимулювання впровадження препарату-новинки в повсякденну лікувальну практику Міністерством охорони здоров’я Японії йому присвоєно статус прискореного розгляду.

Правда, поки невідомі перспективи взаємодії нового препарату з модифікованою щорічною антигриповою вакциною.

Loading...