Чоловіки з низьким пульсом більше схильні до злочинів

Чоловіки з низьким пульсом більше схильні до злочинів

Шведські вчені оприлюднили результати дослідження, в яких співставляють серцебиття людини та її злочинні схильності.

Джерело: Відомості

Чим нижчий пульс, тим вища ймовірність порушити закон — резюмували дослідники.

Як пише Live Science, за основу аналізу вчені взяли результати вимірювання пульсу в спокійному стані 710 тис. молодих людей у ​​віці 18 років, зробленого в рамках їх призову на військову службу до 2009 року. Результати зіставили з біографіями юнаків, а також з іншими факторами — ростом, вагою, соціальним статусом і так далі. Випробувані були розділені на 5 груп. Як з'ясувалося, юнаки з групи з найнижчим ритмом серцебиття (60 ударів за хвилину і менше) мали на 39% більше шансів бути засудженими за насильницькі злочини, ніж їх однолітки з групи з серцевим ритмом 83 удари на хвилину і більше.

Крім того, результати зіставлення даних показали, що чоловіки з нечастим пульсом на 25% частіше потрапляють під суд за ненасильницькі злочини, наприклад, торгівлю наркотиками, і на 39% вища ймовірність того, що вони самі будуть поранені в результаті нападу або постраждають в автокатастрофі. Видання зазначає, що раніше вчені вже підтвердили зв'язок між низьким ритмом серцебиття і антисоціальною поведінкою підлітків.

Існує дві теорії, що пояснюють цей взаємозв'язок. Згідно з першою, люди з повільним пульсом підсвідомо шукають гострі переживання, здатні дати їм відчуття частого серцебиття й адреналіну. За другою теорією, такі люди менше відчувають страх, менше бояться ризиків і їх наслідків. Учені поки не схиляються на користь жодної з теорій і не поспішають скидати з рахунків вплив на біографію соціально-економічних чинників, які можуть переважати над частотою серцебиття людини.

Loading...