МОЗ відмовиться від російських дитячих вакцин

Олександр Квіташвілі, міністр охорони здоров’я, хоче, щоб вакцини в Україну постачав дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, а не російські представники.

Джерело: Відомості

Зокрема у першу чергу такі зміни торкнуться чотирьох видів вакцин, серед яких і препарат від БЦЖ. Нагадаємо, що Росія раніше забезпечувала український ринок такими препаратами на 80%.

Наразі в парламент внесено законопроект. Він дасть нам можливість закуповувати вакцини через ЮНІСЕФ, заявив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, інформує 5 канал.

«Наразі в парламент внесено законопроект. Він дасть нам можливість закуповувати вакцини через ЮНІСЕФ. Я вважаю, що було б добре прийняти цей закон. Необхідність на рік 8 млн. доз вакцин.

В чому зручність? Якби ми це зробили минулого року, то ми б зекономили півтора мільйони доларів на кожному лоті, на кожній закупці. У нас буде графік закупок і поставок. Завдяки цим змінам ми вийдемо з корупційної складової, а по-друге, ми будемо отримувати те, що нам необхідно в необхідній кількості», — каже Квіташвілі.

Завдяки цим крокам, переконаний міністр, Україна зможе відійти від корупційної складової під час державних закупівель вакцин і отримати більш якісну продукцію.

«Справа в тому, що ЮНІСЕФ закуповує вакцини для більш, ніж сотні країн у світі. Тому за якістю альтернатива російським вакцинам буде знайдена», — наголосив Квіташвілі.

Однак для того, щоб надати ЮНІСЕФ можливість постачати вакцини на український ринок, парламент має ухвалити відповідний закон. Квіташвілі сподівається, що це вдасться зробити у березні.

«Після цього ЮНІСЕФ потрібно шість тижнів, аби завести вакцини до України», — наголосив міністр. 

Loading...