Пацієнтці з хворої ниркою пересадили орган з раком

Пацієнтці з хворої ниркою пересадили орган з раком
Фото: Pauline Hunt

У матеріалах донора містилася агресивна форма раку.

Джерело: Відомості

Мешканці Шотландії Пауліні Хант (Pauline Hunt) діагностували рак після того, як вона пережила трансплантацію нирки. Про це повідомляє The Daily Mail.

49-річній жінці повідомили, що у неї виявили рак черевної порожнини і лімфому. До цього інший пацієнт, який отримав від того ж донора печінку, помер через кілька тижнів після пересадки.

«Мені сказали, що я занадто слабка для хіміотерапії. Я втрачала рідних через рак і знаю, що мене чекає», - розповіла Хант.

Лікарі, які проводили операцію по трансплантації, запевняють, що орган пройшов всі необхідні перевірки. Проте, пацієнтка наполягла на розслідуванні. Як тільки в лікарні дізналися про можливу загрозу, жінці видалили пересаджену нирку, але це не допомогло.

Виявилося, що в матеріалах донора містилася агресивна форма раку, який, потрапивши в організм Хант, швидко поширився на інші органи.

Національна служба крові і трансплантації, яка щорічно поставляє матеріал для більше шести тисяч операцій з пересадки органів, заперечує свою відповідальність.

Loading...