В Європі заборонили пластикові пляшки

В Європі заборонили пластикові пляшки

Європарламент проголосував за повну заборону пластикового посуду та інших одноразових предметів з пластику на всій території ЄС.

Джерело: Відомості

Новий закон вступить в силу до 2021 року. Про це повідомили BBC News.

Крім одноразових приладів і посуду, на території ЄС заборонять ватяні палички, трубочки для пиття, пластикові мішалки для коктейлів та палички для повітряних куль. Пропонується також обмежити використання одноразових ємностей для їжі і пиття, таких як пластикові стаканчики.

За заборону, запропоновану в травні цього року, проголосував 571 депутат, 53 виступили проти. Дана заборона покликана вплинути на вирішення проблеми забруднення світового океану. За заявою одного з членів парламенту, «якщо нічого не зробити, до 2050 року в океані буде більше пластика, ніж риби».

Для довідки. У європейських водах щороку виявляється близько 150 тисяч тонн пластику. Це лише невелика частина з 8 мільйонів тонн по всьому світу. Морські тварини випадково поїдають пластикове сміття і вмирають. Як пише Guardian , мікрочастинки пластику часто потрапляють з океану в їжу людей. Наслідки цього явища до кінця не вивчені.

Loading...