Дівчину паралізувало після прийому таблеток

Дівчину паралізувало після прийому таблеток
Фото: @somosporfiria

Дівчину повністю паралізувало, їй навіть не вдавалося рухати язиком.

Джерело: Відомості

Мешканка Венесуели Катріна Парра (Katrina Parra) розповіла, як вона мало не померла через несумісність оральних контрацептивів і рідкісного захворювання, про який не знала. Її історією поділилося видання Daily Mail.

У переддень Різдва 2012-го 20-річна Парра відчула жахливу слабкість і біль в животі, також її постійно нудило. Вона звернулася до лікаря, їй діагностували сепсис і госпіталізували. Два місяці дівчина провела в реанімації. І хоча сепсис вдалося вилікувати, інші симптоми продовжували посилюватися, і лікарі не розуміли, в чому справа. Згодом дівчину повністю паралізувало, їй навіть не вдавалося рухати язиком.

«Я просто хотіла померти, щоб цей кошмар закінчився», - зізналася вона. Від постійних болів їй допомагав тільки морфій.

Тільки через вісім місяців лікарям вдалося з'ясувати, що Парра страждає від рідкісного генетичного захворювання - гострої переміжної порфірії. Загострення хвороби спровокували протизаплідні таблетки, які дівчина продовжувала приймати навіть в лікарні.

Як тільки вона перестала приймати контрацептиви, поступово пішла на поправку. Їй довелося заново вчитися розмовляти і ходити. На повне відновлення організму Парре знадобилося два роки.

Зараз дівчина працює фітнес-інструктором і вже три роки не відчувала проблем зі здоров'ям у зв'язку зі своєю хворобою. Парра вирішила розповісти журналістам про себе, щоб підвищити обізнаність про гостру переміжну порфірію. Своєю головною мрією вона називає створення благодійного фонду допомоги жертвам цього захворювання людям.

Loading...