Хірурги витягли півметра волосся з кишечника 10-літньої школярки

Хірурги витягли півметра волосся з кишечника 10-літньої школярки

Дівчинку доставили в лікарню у важкому стані з гострими болями в животі, синдромом блювоти і з промацуванням обємного утворення в кишечнику.

Джерело: Відомості

Хірурги Кемеровської дитячої міської клінічної лікарні № 5 у ході екстрено проведеної операції витягли з організму 10-річної школярки 50-сантиметрове утворення з волосся.

Дівчинку доставили до медзакладу в тяжкому стані з гострими болями в животі, синдромом блювоти і промацували об'ємне утворення в кишечнику.

Після проведення діагностичної лапароскопії, яка плавно перетекла в повномасштабну операцію, лікарі виявили об'ємне утворення в просвіті кишки. Щоб його видалити, треба було дві години.

"Це вважається проявом тріхобезоара (чужорідне тіло з волосся). Дана патологія зустрічається дуже рідко. Найчастіше зустрічається тріхобезоар шлунка, коли чужорідне тіло заважає просуванню їжі і викликає непрохідність шлунка...", - розповів в інтерв'ю РІА "Новини" в. о. завідувача відділенням загальної хірургії Костянтин Сурцев.

Він також пояснив, що дівчинка була в напружених відносинах з однокласниками і знаходила заспокоєння в тому, що гризла свою косу.

Loading...