Королева Маргрете II опублікує книгу про історію Данії

Королева Маргрете II опублікує книгу про історію Данії
Обкладинка книги / Фото: gyldendal.dk

Книга описує, як змінилася Данія за час правління Маргрет II.

Джерело: Відомості

Королева виклала історію Данії з найдавніших часів до наших днів, об’єднала свій власний погляд на минуле країни з раніше невідомими подробицями її життя і правління, повідомляє EuroMag.

Книга «De Dybest Rødde» (дослівно: «Глибоке коріння») — новий амбітний проект талановитого монарха, художниці, перекладача, ілюстратора і костюмера.

«Для мене було честю працювати над цією книгою, — розповів на прес-релізі данський журналіст Томас Ларсен, який разом з Королевою займався її виданням. — Вона оживила історію і додала в неї щось особисте».

Книга описує, як змінилася Данія за час правління Маргрет II: з небагатої сільської країни перетворилася в забезпечену держава зі значною часткою міського населення, постулює рівноправність жінок і чоловіків.

Вона також стверджує, що країна перейшла від «дружньої цікавості до скептицизму щодо мігрантів».

Свою художню діяльність Маргрет розпочала в 1970-ті роки, вона проілюструвала датське видання «Володаря перснів» під псевдонімом Ingahild Grathmer.

Пізніше вона створила костюми для постановки «Народних казок» Данського королівського балету.

Також вона проілюструвала «Contabile», книгу віршів свого чоловіка, француза за національністю, принца данського Хенріка.

Історія Данії буде опублікована 27 жовтня.

Loading...