Ключ з «Титаніка» продали за 95 000 євро

Ключ з «Титаніка» продали за 95 000 євро

Цим ключем відкривалася шафа, в якій знаходилися рятувальні жилети для пасажирів третього класу.

Джерело: Відомості

Знайдений на «Титаніку» ключ з маленькою етикеткою з написом «Locker 14 ° F Deck» (ключ 14 ° F від палуби) потрапив до нового власника в ході аукціонних торгів в Англії. Спочатку ключ належав якомусь 23-річному Сіднею Седьюнері, який працював стюардом в третьому класі на трансатлантичному лайнері, повідомляє агентство RFI.

Ключем Седьюнері відкривав шафу, в якій знаходилися рятувальні жилети для пасажирів третього класу. Ключ з «Титаніка» пішов з молотка на аукціоні в Henry Aldrige & Son à Devize за 95 000 євро.

Спочатку аукціонний будинок оцінив його в 56 000 євро. Для фахівців та людей, які особливо цікавляться історією британського трансатлантичного лайнера, ключ являє особливу цінність.

«Титанік» вийшов з Саутгемптона у свій перший і останній рейс і затонув в Атлантичному океані 15 квітня 1912 з 1500 пасажирами на борту.

Знайдений ключ був відданий дружині загиблого Сіднея Седьюнері після того, як тіло стюарда було знайдено в океані. До теперішнього моменту ключ від шафи з рятувальними жилетами для пасажирів «Титаніка» зберігався в родині Седьюнері.

Крім нього, з молотка аукціонного будинку Henry Aldrige & Son à Devize пішли близько 200 предметів, знайдених серед уламків затонулого «Титаніка». Це, наприклад, поштова листівка, підписана радіотелеграфістом Джеком Філіпсом. Філіпс працював в судноплавній компанії «Уайт Стар Лайн» і залишився в пам’яті багатьох як «герой Титаніка». Джек Філіпс залишався на своєму посту до останнього моменту, щоб спробувати викликати допомогу на місце аварії, коли лайнер уже йшов на дно. На момент загибелі йому було всього 25 років. У листі, підписаному «З любов’ю, Джек» молодий чоловік описав погодні умови 10 квітня 1912 року. Листівка була також продана на аукціоні за 21 000 євро.

 

Loading...