У США успішно розділили близнюків-краніопагів

У США успішно розділили близнюків-краніопагів

У медичному центрі Монтефіоре в Бронксі успішно розділили пару близнюків, які народилися із зрощеними головами.

Джерело: Відомості

Зараз 13-місячні Джейдон (зліва) і Аніас (праворуч) Макдональди відновлюються після надзвичайно небезпечної для життя 20-годинної операції, повідомляє Quibbll.

Перед складною операцією фахівцями була створена тривимірна модель голів хлопчиків і проведена «попередня» операція на комп’ютері. Але незважаючи на всі приготування, посеред операції досвідчений лікар-нейрохірург Джеймс Гудріч почав розглядати варіант про повне припинення процедури, оскільки з’ясувалося, що в дітей набагато більше загальної мозкової тканини, ніж очікувалося. Це могло призвести до їхньої смерті.

З кожним розрізом тиск і частота серцевих скорочень Аніаса різко падала. Але в кінцевому підсумку доктор знайшов вихід зі сформованої ситуації і продовжив операцію з розділення дітей. Коли Джейдон відвезли в 7 ранку п’ятниці в реанімаційну палату після операції, Аніас ще до пізнього вечора знаходився на хірургічному столі.

Поділ означає, що в одного або обох близнюків можуть виникнути ускладнення розвитку. І зараз вже ясно, що Аніас, скоріше за все, страждає важчою формою інвалідності, ніж його брат.

Їхня мама після операції сказала, що всі відчули неймовірну радість і одночасно почуття невизначеності, адже можливі відхилення в розвитку дітей будуть помітні лише через місяці.

Дітей чекає тривалий курс реабілітації, але лікарі впевнені в позитивній динаміці.

Діти народилися у 31-річної Ніколь і 37-річного Крістіана у вересні минулого року недалеко від Чикаго, штат Іллінойс. Під час пологів робили кесарів розтин.

Технічно Аніас і Джейсон — близнюки-краніопаги. Це дуже рідкісне явище трапляється один раз на кожні 2,5 мільйона пологів.

Близько 40% близнюків-краніопагів — мертвонароджені. З тих, хто виживає, — кожен третій помирає протягом 24 годин після народження. А 80% тих, хто вижив після цього помирають у віці до двох років, якщо їх не розділять.

Вартість операції склала 2,5 млн. доларів, більшу частину якої покрила медична страховка родини. Кошти батьки збирають і за допомогою сайту GoFundMe.

Loading...