На ігровому сервісі Steam з’явивився віртуальний тур по Прип’яті і Чорнобилю

На ігровому сервісі Steam з’явивився віртуальний тур по Прип’яті і Чорнобилю

Стартували продажі Steam-версії Chernobyl VR Project з підтримкою шолома віртуальної реальності HTC Vive.

Джерело: Відомості

Розробники з польської ігровий студії The Farm 51 також опублікували короткий документальний фільм про процес створення цього проекту, повідомляє Quibbll.

Додаток Chernobyl VR Project представляє собою віртуальну екскурсію по Прип’яті і Чорнобилю, яка об’єднує фотореалістичну подорож з освітніми перевагами інтерактивного документального фільму.

Розробники запевняють, що їм вдалося дуже точно відтворити і передати враження від місця катастрофи.

Першою в липні поточного року з'явилася версія для Oculus Rift. Творці проекту приурочили його вихід до 30-річної річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка сталася 26 квітня 1986 року.

Ціна Chernobyl VR Project у версії для шолома HTC Vive становить $ 9,99 (а ось власникам Oculus Rift пропонується заплатити вже $ 14,99, хоча версія з Steam за деякими відомостями підтримує і цей шолом), частина з цих коштів перераховується благодійним фондам, пов'язаним із ліквідацією наслідків аварії на ЧАЕС.

Відзначимо, що на цей момент відгуки гравців на Steam переважно негативні, в провину розробникам закидають всього три реально іграбельні локації, тоді як решта території представлена ​​у вигляді панорамних фото і роликів.

Loading...