Норвезькі студенти розробляють мобільний додаток для пошуку грибів

Норвезькі студенти розробляють мобільний додаток для пошуку грибів

Студентам Стіану Єнсену і Андресау Сельвіку прийшла в голову ідея застосувати для цього принцип нейронної мережі.

Джерело: Відомості

Група студентів з Норвезького університету технічних і природничих наук в Тронхеймі веде роботу над додатком, яке в майбутньому дозволить грибникам знаходити гриби, що ховаються в моху і листі, і визначати їхню їстівність, дивлячись на лісову підстилку через камеру телефону або мініатюрного дрона, повідомляє агентство FlashNord.

На цей момент мова йде лише про проект програми та розробляються алгоритми, які дозволять комп'ютеру — поки ще не зі стовідсотковим успіхом — відрізняти лисичку від оранжевого осіннього листя серед трави.

Студентам Стіану Єнсену і Андресау Сельвіку прийшла в голову ідея застосувати для цього принцип нейронної мережі. На сьогодні штучні нейронні мережі —  організовані за тим же принципом, що й ервові клітини в людському мозку —  вже широко застосовуються в програмуванні для розпізнавання об’єктів (тексту, мови, зображень), сортування і аналізу даних, проте поки що нікому не приходила в голову ідея застосовувати такий підхід до грибів.

Головна проблема, з якою поки стикаються студенти, — брак обчислювальної потужності, необхідної для навчання мережі, однак за їхгіми словами, стрімкий розвиток технологій має вже скоро вирішити цю проблему.

Loading...