Міноборони Франції оголосило війну «покемонам»

Міноборони Франції оголосило війну «покемонам»
Президент Олланд і міністр оборони Ле Дріан (перший за спиною Президента) на церемонії відкриття нової будівлі Міноборони. Париж. 05.11.2015 / Фото: REUTERS/Ian Langdson/Pool

Французьких військових непокоять ризики, які несуть віртуальні монстри.

Джерело: Відомості

Глава Дирекції захисту об'єктів Міноборони Франції наказав вжити заходів безпеки для того, «щоб протистояти ризикам», які несе в собі комп'ютерна гра Pokemon Go! Документ опублікувала в середу, 31 серпня, французька газета  Le Canard enchaîné, повідомляє агентство RFI.

Газета дає копію внутрішнього циркуляра № 211 за підписом контр-адмірала Фредеріка Ренодо, який очолює Дирекцію захисту військових об'єктів (DPID). Документ цього підрозділу контррозвідки Міноборони датований 25.07.2016 і називається: «Інструкції для протидії ризикам, обумовленим комп’ютерною грою Pokemon Go».

У документі контр-адмірал насамперед повідомив, що «на сьогодні в декількох будівлях Міноборони, в тому числі в зонах підвищеної секретності, ховаються ці віртуальні об'єкти». У зв'язку з цим «ризики незаконного проникнення або скупчення людей в безпосередній близькості [до будівель] є реальними», повідомляє глава DPID.

Контр-адмірал уточнює, що під виглядом гравців в Pokemon Go! до будівель Міноборони можуть наблизитися зловмисники, щоб зробити фотографії секретних об'єктів. Крім того, наближення гравців може загрожувати «індивідуальній та колективній безпеці співробітників Міноборони».

Для того, щоб знищити небезпеку в зародку, військовий стратег наказує негайно вжити заходів: зокрема, «заборонити використання додатка» на військових об'єктах та поруч з ними і «сповіщати служби безпеки в разі скупчення там людей». «Про кожну появою віртуальних створінь і об'єктів усередині будівель Міноборони» слід повідомляти в Дирекцію захисту військових об'єктів, наказує контр-адмірал.

Ренодо є Директором DPID з 2015 є року. Він же займався створенням цієї дирекції.

Loading...