На території резиденції фінського Прем’єра виявили місце для гри в покемонів

На території резиденції фінського Прем’єра виявили місце для гри в покемонів

Служба безпеки уряду Фінляндії зіткнулася з несподіваною знахідкою.

Джерело: Відомості

На території обнесеної парканом резиденції Прем’єр-міністра країни «Кесаранта» в Гельсінкі знайшли віртуальний «зал» для тренування покемонів з популярної мобільної гри Pokemon Go.

Зазвичай подібні майданчики, де користувач гри може як навчати «кишенькових монстрів», так і влаштовувати їхні бої, розміщують у доступних для всіх місцях, і резиденція глави фінського уряду Юхи Сіпілі стала в цьому сенсі винятком. Адже через огорожу ловці покемонів просто не можуть туди потрапити.

Глава служби безпеки уряду Ярі Юлітало розповів, що наявність ігрового об'єкта вдалося встановити після того, як біля огорожі з зовнішньої сторони стало з’являтися незвично багато людей з мобільними телефонами в руках. «Це змусило нас задуматися про те, чи може всередині огорожі бути щось особливе», — пояснив він журналістам.

Тим часом в канцелярії глави уряду знахідці не зраділи і почали вимагати вжити заходів, щоб «зал» для покемонів на території резиденції глави уряду був ліквідований.

Pokemob Go — безкоштовний додаток, заснований на технології «доповненої реальності» — цифровий і реальний світи з’єднуються, оскільки картинка, яка відображається на екрані смартфона, проектується на локації реального світу. Одна з головних цілей гри — спіймати покемона (Pocket Monster —  «кишеньковий монстр») — змусила вийти на вулиці, парки, пляжі багатьох людей, повністю зайнятих тільки цим процесом.

Loading...