Американські ентузіасти пропонують підірвати Меркурій

Американські ентузіасти пропонують підірвати Меркурій

Проект Сфери Дайсона отримав новий поштовх.

Джерело: Відомості

З моменту відкриття загадкового мерехтіння зірки KIC 8462852, що може бути свідченням існування біля зірки розвиненої цивілізації, проект Сфери Дайсона отримав новий поштовх. Звичайно, він неможливий на нинішньому етапі розвитку людства, проте в майбутньому цивілізація могла б створити таке джерело енергії. Наприклад, розносячи на клапті Меркурій, повідомляє Quibbll.

Ентузіасти з каналу PBS Space Time запропонували пробурити свердловину на найближчій до Сонця планеті, закласти в її ядрі вибухівку і підірвати. Автономні боти повинні перетворити осколки планети в величезний рій дзеркал, які і будуть збирати енергію Сонця з відстані в 58 млн км від світила.

Сфера Дайсона —це дуже тонка сферична оболонка величезного радіуса із зіркою в центрі. Імовірність існування такої конструкції в 1960 році запропонував фізик-теоретик Фрімен Дайсон. Як вважав Фрімен, конструкція може максимально підійти для можливого використання енергії центральної зірки або для вирішення проблеми життєвого простору. За розрахунками Дайсона, для створення сфери навколо Сонця необхідно речовина з масою Юпітера.

Loading...