В Англії знову відстрілюють борсуків

В Англії знову відстрілюють борсуків

Відстріли вже проводилися в 2013, 2014 і 2015 році.

Джерело: Відомості

Відстріл борсуків є частиною 25-річної державної програми по боротьбі з бичачим туберкульозом, повідомляє EuroMag. Однак противники цієї кампанії впевнені, що доказів ефективності цього методу немає.

Відстріл борсуків почнеться на початку вересня в північному і південному Девоні, в північному графстві Корнуолл, східному Дорсеті і північному Херефордширі. Дорсет, Глостершир і Сомерсет вже практикують такий метод боротьби.

Міністерство охорони навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку (Defra) не підтвердить, що селекція тварин для відстрілу була проведена. За заявою міністерства, зараз лише розглядається пропозиція про подальше ліцензоване контролювання числа борсуків.

Однак команди вилову вже сформовані і стрілки підготовлені для нових територій.

Відстріли вже проводилися в 2013, 2014 і 2015 році. У Сомерсеті, Глостерширі і Дорсеті було убито 3 943 борсука. Крім того, 50 000 борсуків щороку гине під колесами автомобілів.

За даними Міністерства, в Англії найвищий рівень хвороби бичачого туберкульозу в Європі, що виливається в тисячі зарізаних рогатих тварин щороку.

Але опоненти відстрілу борсуків стверджують, що немає доказів, що цей метод зменшує рівень туберкульозу в стадах.

Loading...