В Оксфордському музеї сонячне світло руйнує скелети динозаврів

В Оксфордському музеї сонячне світло руйнує скелети динозаврів

В Оксфордському музеї природної історії скелети динозаврів стали швидше руйнуватися через вплив сонячного світла.

Джерело: Відомості

Експонати піддаються негативному впливові ультрафіолету, оскільки в приміщенні скляний дах. В останні дні в околицях музею встановилася аномально спекотна погода, всередині музею зафіксовано підвищення температури до 44˚С, повідомляє Anonsens.

Музей був побудований у 1859 році. Його особливістю стала вражаючий скляний дах у вікторіанському стилі. У 2013 році, коли постало питання про реконструкцію музею, будівельники вирішили не відступати від початкового варіанту оформлення даху. Реконструкція, яка тривала 14 місяців, повністю відновила дах, але згодом виявилося, що жодне з 8,5 тисячі стекол не оснащене захистом від УФ-променів.

Від спеки і ультрафіолетових променів страждає безліч експонатів — наприклад, скелет Тиранозавра, яким музей особливо пишається.

Музей в цей час привертає більше 600 000 відвідувачів на рік і пропонує до перегляду більше 250 000 екземплярів. Співробітники об’єкта подали заявку на черговий ремонт, в ході якого на скляну плитку на даху встановлять світловідбивну плівку. Також планується встановити в музеї досконалішу систему вентиляції.

Попередній ремонт обійшовся музею в 2 мільйони фунтів стерлінгів.

Loading...