В Індонезії відкрили незвичне кафе, щоб долучити громадян до гігієни

В Індонезії відкрили незвичне кафе, щоб долучити громадян до гігієни

У місті Семаранг на острові Ява відкрилося Jamban Cafe ( «Туалетне кафе»).

Джерело: Відомості

Його відвідувачі сидять на унітазах і куштують фрикадельки в соусі, що подаються в маленьких унітазах, повідомляє «Росбалт».

І в інших країнах є такі заклади громадського харчування, але в Індонезії проект несе пізнавальні і навіть освітні ідеї — він покликаний долучити громадян до культури користування безпечними вбиральнями.

«Це кафе служить нагадуванням про те, що у багатьох людей в Індонезії все ще немає туалетів», — заявив його власник, 52-річний Баді Лексоно.

Раніше він працював в місцевому уряді експертом з охорони здоров'я і знає про санітарні проблеми, пов'язані з відсутністю облаштованих туалетів, не з чуток. Мільйони індонезійців і раніше використовують під відхожі місця прибудинкові території, перетворюючи їх в розсадники дизентерії.

У кафе Лексоно можна не тільки перекусити в незвичній для прийому їжі атмосфері, покуштувавши оригінальні страви, а й подивитися освітні фільми про правила гігієни.

Заклад орієнтований на молодь. Багато хто йде туди з цікавості, але при цьому відчувають змішані емоції. Так, 15-річна Аніссі Дхеа зізналася, що спочатку почувалася там не дуже комфортно, знайшовши посуд у вигляді унітазів непривабливою, але потім заспокоїлася, коли власник закладу запевнив її, що їжа чиста і гігієнічна.

Поступово впорався зі своєю відразою і 27-річний Мукодас. На його думку, це досить цікавий проект, і таке незвичайне оформлення виправдано, інакше б кафе не змогло привернути увагу. 

Loading...