«Криваве озеро» в Мексиці стало кошмаром для місцевих жителів

«Криваве озеро» в Мексиці стало кошмаром для місцевих жителів

Тихе озеро в мексиканській провінції Четумалі стало справжнім кошмаром для мексиканців і отримало народну назву Озеро крові.

Джерело: Відомості

Річ у тім, що місцеві м’ясопереробні підприємства скинули в водойму стоки, що містять відходи виробництва і кров забитих тварин. У результаті озеро привабило понад сотню крокодилів, які постійно нападають на домашню худобу, собак і тварин, повідомляє видання «РусАргумент».

За різними підрахунками, поблизу від людей сьогодні бродять 300 крокодилів. Дізнавшись про стовпотворіння крокодилів в окремому озері, до нього поспішили браконьєри, які пропонують по 500 фунтів за крокодила.

Озеро знаходиться на узбережжі Карибського моря в Мексиці. Рептилії заходять в ці води, щоб вивести дитинчат, які безпечно плавають в каламутній озерній воді, тоді як старі, більші хижаки гріються на сонці.

У нічний час хижаки виходять на полювання і нападають на курей і домашніх собак. Місцеві жителі давно збудували навколо володінь високі паркани, але крокодилів вони не зупиняють — крокодили нишпорять по двору в будь-який час. Вбити крокодила не так-то просто, кажуть досвідчені мисливці. Якщо не звалити його першим же пострілом в голову, він не загине ні від яких ран, які може йому завдати людина.

Останнім часом у місцевих жителів з'явилися нові побоювання — крім крокодилів, до кривавого озера підтягнулися інші хижаки — удави. А комарі, які переносять бактерії від зараженої води, можуть поширити навколо малярію. 

Loading...