Слони в Таїланді отримують протези замість втрачених на мінному полі ніг

Слони в Таїланді отримують  протези замість втрачених на мінному полі ніг

Десять років тому слониха на кличку Моша забрела на мінне поле на території між М’янмою і Таїландом. Одна з її ніг була втрачена в результаті вибуху.

Джерело: Відомості

Азіатська слониха недавно відвідала госпіталь організації The Friends of the Asian Elephant Foundation, розташований на півночі Таїланду, щоб приміряти протезну кінцівку, яка покликана замінити її передню ногу. Це робить її першим слоном з лікарні, який успішно використовує штучну кінцівку, повідомляє Mashable.

Моша вже ходить на її дев’ятій за рахунком «нозі». Минуло два роки відновлення в лікарні, перш ніж вона була обладнана першим оригінальним протезом. Оскільки Моша продовжує зростати, вона отримує нові протези, щоб підтримати її додаткові вагу та висоту. Перший протез вона отримала, коли важила 590 кілограмів. Сьогодні вона важить понад 1800 кілограмів.

Моша не єдиний слон, який оснащений штучною ніжкою. Госпіталь The Friends of the Asian Elephant Foundation, який був заснований у 1993 році, на сьогодні має 17 пацієнтів — один з них Мотала, який втратив ногу за таких же обставин у 1999 році.

Минуло десять років, рани Мотали, нанесені мінами, заживають, але з тих пір вона теж отримала різні версії свого протеза. У 2012 році з’явився документальний фільм «Очі Таїланду», хроніка багаторічних подорожей Моші та Мотали та розповідь про перший у світі госпіталь для слонів.

Loading...