Комп’ютерну гру «Цивілізація» адаптують для школярів

Комп’ютерну гру «Цивілізація» адаптують для школярів
Скріншот з класичної гри Civilization V

Компанія GlassLab Games створить версію гри Civilization 5, в яку діти вчитимуться грати в школі.

Джерело: Відомості

Навчальна версія отримає назву CivilizationEDU і стане доступна в американських школах восени 2017 року. Як і в класичній версії гри, школярі будуть самостійно створювати і розвивати свою цивілізацію, починаючи з давніх часів і закінчуючи технологічно розвинутим майбутнім, повідомляє видання «N+1».

Ключова відмінність гри полягатиме в тому, що в педагогів з’являться аналітичні інструменти, за допомогою яких вони зможуть оцінювати успіхи учнів. Вони матимуть доступ до онлайн-панелі управління, яка буде надавати їм звіти про прогрес гравців, показуючи, як досягнення в грі сприяють вирішенню завдань, що стоять перед учнями. Крім того, педагогам будуть доступні відео, що навчає грі та навчальні матеріали, включаючи плани уроків, складені відповідно до стандартів освіти.

На думку розробників, CivilizationEDU повинна допомогти дітям розвинути критичне мислення і зрозуміти, як працюють причинно-наслідкові зв’язки між військовим, технологічним, політичним і соціально-економічним розвитком.

«Ми завжди концентрувалися в першу чергу на розважальному аспекті, проте ми віримо, що нашим гравцям — молодим і дорослим — сподобається вчитися, навіть якщо їм і не завжди подобається сам процес освіти», — коментує Сід Мейер, засновник серії ігор Civilization.

На сьогодні вже існує кілька інших «перероблених» ігор. Наприклад, у 2013 році компанія GlassLab Games випустила освітню версію містобудівного симулятора SimCity. Крім того, нещодавно з’явилася адаптована версія Minecraft з навчальними планами і прикладами уроків.

Loading...