Расистська реклама китайського миючого засобу обурила користувачів Інтернету

Расистська реклама китайського миючого засобу обурила користувачів Інтернету

В Мережі набирає популярність неоднозначна реклама китайського миючого засобу Qiaobi, яка вийшла на телеекрани в травні.

Джерело: Відомості

У соцмережах її охрестили расистської і жорстокою, повідомляє Quibbll.

Обурення викликане відверто расистським змістом ролика, у якому китайська дівчина засовує в пральну машинку чорношкірого хлопця в брудній футболці. Після прання з машинки з’являється китаєць в білосніжній футболці, чому дівчина, судячи з її реакції, дуже рада.

Після виходу реклами на екрани відео набуло шаленої популярності і розлетілося по соціальним мережам, викликаючи бурю емоцій у їхніх користувачів. Коментатори на Reddit, куди 26 травня було завантажено відео, влаштували справжню дискусію про те, чи є ця реклама расистської, чи ні. Деякі з них відзначили, що реклама в принципі жорстока, навіть якщо закрити очі на те, що дівчина прала саме чорношкірого хлопця.

 

Більшість користувачів Мережі вважає, що подібну рекламу необхідно негайно заборонити до показу, а її авторів залучити до суворої відповідальності, забуваючи про те, що китайські рекламщики всього-на-всього вкрали подібну ідею у своїх італійських колег, котрі випустили схожий ролик ще дев’ять років тому. Правда, там рекламувався кольоровий миючий засіб, і з пральної машинки замість білошкірих італійки з’являвся чорношкірий хлопець.

Loading...