У центрі Гельсінкі лось викинувся з вікна банку

У центрі Гельсінкі лось викинувся з вікна банку

26 травня у Фінляндії лось, забрівши з острова Сеурасаарі в центр Гельсінкі, забіг у будівлю банку в районі Тееле і викинувся з вікна.

Джерело: Відомості

Вранці близько 6 годин місцеві жителі стали свідками того, як лось носився по центральних вулицях кам’яних джунглів міста. Автомобілісти зняли його на камеру і повідомили поліції. Фінські ЗМІ вважають, що в місто він потрапив з острова Сеурасаарі, повідомляє Quibbll.

За словами очевидців, на вулиці Рунеберінкату, рятуючись втечею від поліцейських, лось раптово повернувся і забіг у будівлю банку. Він залишався там деякий час, потім викинувся з вікна. Під час падіння парнокопитна тварина отримала серйозні пошкодження. Незважаючи на це, він зміг пробігти ще кілька вулиць у бік центру, повернув ліворуч, на вулицю Оксааен, і пропав з поля зору. Як це могло статися, поліція поки точно не знає.

За словами чергового інспектора департаменту поліції Гельсінкі Арто Лайтінен, поліція знайшла лося поруч з підземною церквою Темппеліаукіо, вирубаною в скелі, — однією з популярних туристичних пам’яток міста. Тварина була серйозно поранено, тому співробітникам правоохоронних органів довелося її приспати.

Жителі фінської столиці не постраждали. Поліцейські зазначають, що це дуже рідкісне явище, коли тварини гуляють серед міських будівель.

«Такі випадки порівняно рідкісні, частіше тварини самі розуміють, що потрібно уникати небезпечних центрів міста», — зазначив Лайтінен.

Loading...