У Флориді акула кожен день припливає до улюбленого дайвера (відео)

У Флориді акула кожен день припливає до улюбленого дайвера (відео)

Ось уже рік у водах Джупітер-Айленд (штат Флорида) група жовтих акул припливає до дайвера.

Джерело: Відомості

Група цілком доброзичлива, але серед зграї виділяється одна особливо чарівна акула — 8-футова Блонді, повідомляє видання «РусАргумент».

Між гідом по дайвінгу Ренді Джорданом і акулою існує справжня дружба. При зустрічі вона явно напрошується на те, щоб стати домашньою вихованкою дайвера.

«Вона впізнає мене і, як тільки я йду в воду, прагне до мене. При цьому вона не хоче їжу, вона просто хоче уваги, — каже Джордан. — Якщо не звертаєш уваги — вона почне «бодатися». Це дуже дивна поведінка, але це так. Я не науковець, але я знаю, що у акул є нервовий центр внизу морди, і їм приємно, коли цю чутливу точку погладжують. Я думаю, їй подобається погладжування, подібно до того, як воно подобається кішкам».

Блонді — не єдина акула, з якої спілкується Джордан, але вона безумовно найнаполегливіша. І хоча вся зграя не схильна до агресії, тільки Блонді дозволяє собі по-справжньому дружити з людиною.

«Якби люди знали, що насправді неагресивних акул, як Блонді, на Землі більшість, — вони напевно би позбулися штампа, нав’язаного фільмом «Щелепи». Люди вбивають 100 мільйонів акул на рік, так що було б непогано, щоб щось змусило їх змінити свою думку з приводу акул», — каже Джордан.

Втім, дійсну причину цієї дружби встановити неможливо. 

Loading...