На Волині вкотре відбулись випробування мисливських собак

На Волині вкотре відбулись випробування мисливських собак
На фото автора: мисливські собаки.

У вольєрі поблизу с. Усічі Луцького р-ну пройшли обласні випробування мисливських собак різних мисливських порід по підсадному кабану.

Автор: Сергій Цюриць / Джерело: Відомості

Вчора у вольєрі поблизу с. Усічі Луцького р-ну пройшли обласні випробування мисливських собак різних мисливських порід по підсадному кабану.

– Загалом відбулося 11 одиночних і парних пусків, – розповідає голова ВОО ФМСУ Ігор Жмурко, який також привіз на випробування чотирьох ягдтер’єрів. – Тож і власникам собак, і глядачам було цікаво поспостерігати за роботою чотирилапих мисливців.

Цей вольєр один із найскладніших в Україні. До того ж напередодні його власник провів очистку сухостою і на території утворилося чимало куп хмизу, що, вочевидь, також додало драйву. Не всім лайкам та ягдтер’єрам вдавалося вийти навіть на слід диких свиней, а тим, кому пощастило, бува одразу ж і губили прудких Борьку і Машку. З найприставучішими усичівські «дзіки» вели навіть справжні гладіаторські бої. Найкращі результати продемонстрували західно-сибірські лайки. Випробування проводив експерт національної категорії Віктор Дрокін.

 

Loading...