Саудівська Аравія збудує найвищий будинок у світі

Саудівська Аравія збудує найвищий будинок у світі

Будівництво найвищого у світі хмарочоса «Kingdom Tower», що висотою сягне близько одного кілометра, планується завершити у 2018 році

Джерело: Відомості

«Бурдж Халіфа», що в Дубаях, на сьогодні вважається найвищою будівлею у світі. Проте скоро його потіснить хмарочос «Kingdom Tower», будівництво якого планується завершити до 2018 року у місті Джидда Саудівської Аравії. Будівля висотою сягне близько 1 км, що зробить її найвищим хмарочосом у світі (проти 828 м у «Бурдж Халіфа»), повідомляє The Verge.

Хмарочос «Kingdom Tower» спроектований архітекторською службою «Adrian Smith + Gordon Gill Architecture», та на сьогодні містить 26 готових поверхів. Проте все ще багато роботи попереду – готова будівля, ціною у $ 1,23 млрд, матиме 200 поверхів, що використовуватимуться як офіси, приватні квартири, готель. Така висота будівлі ставила безліч складних завдань при проектуванні, через солоність морського повітря та велику швидкість вітру.

Сміт та Гілл (засновники архітекторського агенства «Adrian Smith + Gordon Gill Architecture») пояснюють, що позичили деякі дизайнерські ідеї у свого конкурента – «Бурдж Халіфа». «Специфічна форма вежі нагадує пальму, що розкинула своє віття» – розповів Сміт. Точна висота будівлі тримається в секреті до закінчення будівництва, проте відомо, що вона перевищить 1000 метрів.

Loading...