Швейцарська вчителька піднялася на скелю висотою 300 метрів, використовуючи лише руки

Швейцарська вчителька піднялася на скелю висотою 300 метрів, використовуючи лише руки

Швейцарська альпіністка Рахель Шелб підкорила складну область Лі Мін у провінції Юньнань, Китай.

Джерело: Відомості

За 25 днів вона піднялася на майже 60 маршрутів різної висоти, починаючи від 20 метрів та завершуючи 300, передає Daily Mail. Рахель рухається, використовуючи тріщини в скелях, яких дуже багато в цьому гірському регіоні. Вона застосовує свої руки та лікті, щоб знайти прогалини в тріщинах та, опираючись на них, подолати запланований гірський маршрут.

Альпіністка розповідає: «На невеликі маршрути, зазвичай, затрачається від 30 до 60 хвилин. Якщо тріщина веде від підніжжя скелі до її вершини, то подолати її — завдання на день. Якщо почати в нижній частині стіни вранці, то досягти вершини вдається вже в другій половині дня. І, звичайно, щоб повернутися на землю, теж потрібно кілька годин.

При скелелазінні по тріщинах вам доводиться застосовувати зовсім інші техніки, ніж при звичайному альпінізмі. Ви намагаєтеся просунути руку в тріщину. Якщо розмір тріщини відповідає розміру вашої руки, підйом дається легко. Якщо тріщина вужча, доводиться чіплятися пальцями. Найскладніше, коли тріщина поступово розширюється. Це небезпечно. Часом я уявлення не мала, як дістатися до вершини, але все ж завжди знаходила спосіб. Іноді добиралася до вершини абсолютно виснаженою, в подертому на клапті одязі. Але чим складніший шлях, тим солодше усвідомлювати, що тобі вдалося з ним впоратися».

Loading...