Кенгуру перервав зліт австралійського літака

Кенгуру перервав зліт австралійського літака

Політ літака з майже трьома десятками пасажирів було скасовано після зіткнення із заблукалим кенгуру. Це сталося під час підготовки до злету в одному з аеропортів південно-східної Австралії.

Джерело: Відомості

Літак компанії Rex Airlines знаходився на початкових етапах зльоту в аеропорту міста Мілдура, штат Вікторія, як раптом в темряві відбулося дивне зіткнення. 34-місний літак 30 липня 2015 р. виїжджав на злітно-посадкову смугу для польоту в Мельбурн, коли о 6.30 ранку кенгуру стрибнув йому напереріз, повідомляє Daily Mail з посиланням на австралійське видання Herald Sun.

Прес-секретар регіонального перевізника, який базується в Нью-Талісмані, штат Новий Південний Уельс, розповів, що тварину зачепив правий ґвинт двомоторного турбогвинтового літака Saab-340.

Влада проводить розслідування того, як кенгуру міг опинитися на території аеропорту, оточеного спеціальною охоронною загорожею.

Біллі Клерк, виконавчий директор аеропорту, стверджує, що це перший такий випадок за шість років його роботи на цій посаді. «Звідки кенгуру взявся, ніхто не знає. У нас дуже строгий режим інспекцій, і ми його дотримуємося».

З-поміж пасажирів ніхто не постраждав, їх пересадили на інші рейси.

Loading...