Україна підписала газову угоду з Росією

Україна підписала газову угоду з Росією

Дана угода посприяє покращенню відносин між Україною та Росією та забезпечить виконання мінських домовленостей.

Джерело: Відомості

Україна, Росія та Єврокомісія підписали тристоронній договір щодо постачання газу. Про це повідомив президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу, передає УНН.

«Я не можу знайти кращого способу закінчити свою каденцію, ніж оголосити про підписання газової угоди між Україною та Росією. З великої допомоги Єврокомісії Україна та Росія знайшли можливість домовитися щодо розбіжностей. Немає причини людям у Європі мерзнути взимку», — сказав він.

За його словами, дана угода посприяє покращенню відносин між Україною та Росією та забезпечить виконання мінських домовленостей.

Так, в результаті підписання газових угод Україна отримала ціну у 385 доларів та зможе закачати більше 4 млрд кубометрів палива. Про це повідомив єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер.

«Російський уряд оголосять знизити ціну на 100 доларів до кінця березня, а українська сторона має опцію замовляти газ за потребою. Ця ціна становитиме 385 доларів або дещо менше. Ця опція буде дійсна до кінця березня. Україна сплачує за необхідні обсяги газу. Україна здатна здійснювати предоплату і зможе закачати 4 млрд кубометрів газу у разі потребі більше. І ця оплата буде гарантуватися Євросоюзом та МВФ», — сказав він.

До кінця листопада Україна має сплатити першу частину боргу за поставлений газ. Загалом «Нафтогаз» повинен сплатити до кінця року $3,1 млрд боргу за газ. Оттінгер пояснив, що Україна спроможна оплатити борг, оскільки ці гроші є на спеціальному рахунку. 

Loading...