Дніпропетровський регіон стає більш привабливим для шукачів роботи

Дніпропетровський регіон стає більш привабливим для шукачів роботи

На ринку праці в Дніпропетровському регіоні, як і в цілому по країні, спостерігається тенденція по незначному зниженню вимог до досвіду роботи претендентів.

Джерело: Відомості

Дніпропетровськ є одним з найбільш привабливих для шукачів роботи міст України. Він по праву вважається центром машинобудування і металургійної промисловості, має розвинений аграрний сектор. Вакансії Дніпропетровська, ознайомитися з якими можна на порталі «Труд», є бажаними для багатьох претендентів. Пояснюється це тим, що це місто має розвинену економіку, велике число освітніх, сільськогосподарських, культурних об'єктів.

Для того щоб підібрати кращу вакансію, більшість фахівців використовують всесвітню павутину. На сайтах працевлаштування легко ознайомитися з актуальними пропозиціями, вивчити середній рівень заробітних плат, проаналізувати ринок праці в Дніпропетровському регіоні. Подібні сайти максимально корисні, як для здобувачів, що розміщують свої резюме, так і для роботодавців, що підбирають нові кадри.

Варто відзначити, що більшість вакансій по регіону зосереджено в обласному центрі (більш 70%). На Кривий Ріг припадає близько 12% всіх пропозицій, на Дніпродзержинськ - 5%. При цьому в Дніпропетровську число розміщених резюме перевищує кількість пропозицій більш ніж на 5%. Для інших міст регіону, навіть незважаючи на складну ситуацію країні, ці показники практично рівні.

Багато роботодавців зацікавлені в оптимізації виробництва, скороченні фонду оплати праці. Тому на різних порталах з працевлаштування все частіше можна зустріти вакансії для тих, хто тільки починає свою кар'єру (близько 15%) або має робочий стаж 1-3 роки (більш 40%).

Відмітна особливість ринку праці в Дніпропетровську полягає в тому, що даний регіон є одним з найбільш привабливих для іногородніх. Ця ситуація загострилася у зв'язку з бойовими діями, що проходять на Сході України. Сьогодні все більше біженців переїжджають до Дніпропетровська, шукають житло і роботу.

Найбільший рівень заробітних плат пропонується для керівників вищої ланки і фахівців сфери інформаційних технологій. Середній оклад, який пропонують роботодавці по регіону, складає близько 4000 грн. При цьому бажаний рівень заробітної плати, згідно з аналізом резюме здобувачів, становить 6000 грн. 

Loading...