Уряд платитиме компенсацію тим, хто встановлюватиме негазові котли

Уряд платитиме компенсацію тим, хто встановлюватиме негазові котли

Уряд розпочинає «широку програму» кредитування населення на придбання котлів, які заміщують використання природного газу.

Джерело: Відомості

Близько 33 тисяч домогосподарств можуть в цьому році отримати кредити та часткову держкомпенсацію на заміну котлів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНН.

Уряд України починає широку програму кредитування населення на покупку котлів, що заміщають використання газу, і має намір компенсувати до 20% вартості таких котлів.

Прем'єр додав, що уряд розпочинає «широку програму» кредитування населення на придбання котлів, які заміщують використання природного газу.

«Уряд буде компенсувати до 20% вартості такого котла. «Ощадбанк» разом з урядом розпочинає цю програму, близько 33 тисяч домогосподарств можуть до кінця поточного року отримати і кредити, і урядову компенсацію на заміну котла», — сказав Яценюк.

Він також додав, що Україна зараз буде використовувати всі можливості для того, щоб пережити зиму в умовах відсутності російського газу. За його словами, це буде нелегко, але іншого виходу немає.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Уряд надаватиме дотації при заміщенні використання природного газу на інші види палива. 

Loading...