Україна знаходиться серед лідерів по запасах газу в Європі

Цей газ буде використаний для потреб українських споживачів під час опалювального сезону 2014-2015 років.

Джерело: Відомості

Наразі в українських газових сховищах знаходиться 16,3 млрд куб. м. природного газу, що на 14%, або 2,2 млрд куб. м., більше минулорічного показника на цю дату. Про це повідомили в прес-службі «Укртрансгазу», передає Еспресо.TV.

Як зазначили в компанії, цей газ буде використаний для потреб українських споживачів під час опалювального сезону 2014-2015 років.

Більші ніж в Україні запаси газу в підземних сховищах в Європі має лише Німеччина, де зберігається близько 20,1 млрд куб. м. На третьому місці — Італія, де в сховищах накопичено близько 15,6 млрд куб. м. газу.

«Україна володіє найбільшими підземними сховищами газу в Європі і зараз вона серед лідерів за запасами газу в підземних сховищах. При цьому українські ПСГ заповнені лише на 51%. У Німеччині та Італії вільних потужностей для закачування газу майже не залишилося: їхні сховища заповнені більш ніж на 90%», — зауважив голова правління Укртрансгазу Ігор Прокопів.

«Українські ПСГ — стратегічний ресурс для зміцнення енергетичної безпеки Європи. Для України та наших європейських партнерів це можливість накопичувати газ в літній період, коли ціни на нього найнижчі. Українські ПСГ також можуть стати потужним інструментом для створення європейського резерву газу», — відзначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Loading...