США допоможуть забезпечити вугіллям українські ТЕС

Як один з варіантів вирішення проблеми, сторони обговорили можливість постачання в Україну вугілля американськими компаніями.

Джерело: Відомості

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан 28 серпня обговорив із заступником секретаря США з питань торгівлі Метью Мюрреєм, послом США в Україні Джеффрі Пайєтом та представниками посольства США в Україні проблему забезпечення паливом українських ТЕС. Про це повідомляє Цензор.НЕТ. 

«Головну увагу під час зустрічі було приділено проблемі забезпечення паливом українських ТЕС, що виникла в результаті дій бойовиків на сході України, і шляхам стабілізації ситуації. Як один з варіантів вирішення проблеми, сторони обговорили можливість постачання в Україну вугілля американськими компаніями. Метью Мюррей зазначив, що на сьогодні є пропозиції від американських компаній з поставки в Україну вугілля необхідних марок», — повідомили в Міненерго України.

Відзначається, що робота в цьому напрямку буде продовжуватися. Також Метью Мюррей відзначив значний потенціал країн у розвитку співробітництва в енергетичній сфері та за іншими напрямами (видобуток вуглеводнів, ядерна енергетика, інші).

В ході розмови на прохання американської сторони міністр Юрій Продан поінформував про стан та перспективи продовження переговорів у форматі Україна - ЄС - Російська Федерація щодо поставок природного газу в Україну і в країни ЄС.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєт зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну у здійсненні заходів, що сприяють посиленню енергетичної безпеки країни.  

Loading...