Росія хоче заборонити ще і сою, кукурудзу і соняшник з України

Росія хоче заборонити ще і сою, кукурудзу і соняшник з України

Россільгоспнагляд заявив про виявлення в українській рослинної продукції насіння карантинних бур’янів.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба російської Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд), передає INSIDER

Згідно з повідомленням, Россільгоспнагляд вже висловлював "вельми серйозну стурбованість" у зв'язку з "численними порушеннями міжнародних і російських фітосанітарних вимог при поставках української підкарантинної продукції".

Зокрема, в російському відомстві заявляють про зараженість української продукції карантинними для Росії бур'янами, а саме ценхрусом малоквітковим (Cenchrus pauciflorus Benth.), Амброзією полинолистою (Ambrosia artemisiifolia L.), і чередою волосистою (Bidens pilosa L.).

За даними Россільгоспнагляду, за перше півріччя поточного року ці карантинні об'єкти виявлені в 23 товарних партіях української продукції рослинного походження (кукурудзяної крупи, соняшнику, соєвих бобів, соєвого шроту).

"Россільгоспнагляд звернувся до Держветфітослужби України з пропозицією про негайне проведення переговорів щодо сформованої проблеми. Водночас Россільгоспнагляд не виключає ймовірного введення заборони на ввезення до Росії з України бобів соєвих, соняшнику, крупи кукурудзяної, соєвого шроту", – наголошується в повідомленні російського відомства. 

Loading...