Українське молоко тепер в Росії пити не будуть

Українське молоко тепер в Росії пити не будуть

З понеділка Росспоживчнагляд запровадив повну заборону на ввезення до Росії будь-якої молочної продукції з України, пояснюючи це неодноразовими порушеннями ветеринарно-санітарних вимог з боку українських виробників.

Джерело: Відомості

"Запроваджена з 28 липня заборона автоматично поширюється і на так звану молоко-та сировмісну продукцію, яка виробляється з рослинної сировини з додаванням молока", - уточнює керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, передає ВВС

Україна категорично не погоджується з оцінкою своєї продукції Москвою, яка за останній місяць також заборонила низку продуктів рослинництва і тваринництва з України.Пан Данкверт вважає, що українські виробники не контролюють ситуацію з використанням антибіотиків та інших небезпечних речовин, а їхня концентрація в деяких продуктах нібито іноді у десятки разів перевищує норму.

"Ні по картоплі, ні з молочної продукції, ні по м'ясу птиці або великої рогатої худоби підтвердження випадків наявності заборонених речовин не було", - заявив у п'ятницю міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка.

Без розрахунку на Росію

Вже в середині липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк попередив, що Україна взагалі може повністю припинити торгівлю з Росією, яка, на думку української сторони, веде проти Києва торговельну війну.

"Мій прогноз такий: нам необхідно готуватися до того, що у нас буде практично повне обмеження торгівлі з Росією у двосторонньому форматі", - заявив 18 липня пан Яценюк.

Тепер українська влада сподівається переспрямувати молочну продукцію на внутрішнє споживання або інші ринки.

З 4 липня Росія заборонила ввезення на свою територію молока та молочної продукції концерну "Мілкіленд-Україна".

До цього Росспоживчнагляд наклав обмеження на ввезення до Росії молочної продукції інших шести підприємств: "Рось", "Пирятинський сиркомбінат", "Гадячсир", "Золотоніський маслоробний комбінат", "Техмолпром" і філії Охтирського сиркомбінату.

Також був заборонений імпорт української свинини та картоплі, а ще раніше, у квітні, під заборону потрапив український сир. З 2013 року діє заборона на ввезення до Росії продукції кондитерського концерну Roshen.

Українська влада у відповідь також обмежила ввезення багатьох російських товарів: кондитерської продукції та свинини.

Крім цього, торговельні мережі та низка громадських діячів України вже кілька місяців проводять кампанію з добровільної відмови від покупки російських товарів.

Loading...