Україна рекордно скоротила видобуток газу

Україна рекордно скоротила видобуток газу

Через припинення постачання газу в Україну й зменшення експорту добовий видобуток газу "Газпромом" впав нижче мінімальних рівнів цього десятиріччя.

Джерело: Відомості
За даними Центрального диспетчерського управління паливно-енергетичного комплексу Росії 14 липня 2014 року "Газпром" видобув 882,8 млн кубометрів газу, пише Українська правда.  Мінімумом за останні п'ять років був показник 891,7 млн кубометрів, зафіксований у 2009 році. У минулому році мінімум видобутку становив 1044,5 млн кубометрів.
З 16 червня "Газпром" перевів Україну на передплату й перестав постачати газ "Нафтогазу України". Загальний експорту газу скоротився приблизно на 100 млн кубометрів. Як наслідок, зменшився добовий видобуток на 33 млн кубометрів і зросли обсяги закачування у підземні сховища (орієнтовно – на 65 млн кубометрів).
Через скорочення видобутку повністю зупинилися деякі російські промисли. На два тижні раніше запланованого строку зупинився 2-й газовий промисел Ямбургського родовища. "У зв'язку з коригуванням плану виробництва продукції в означеному місяці відповідні заходи розпочалися на два тижні раніше", - говориться у повідомленні корпоративного видання ТОВ "Газпром видобуток Ямбург". Профілактика на цьому промислі триватиме "близько трьох місяців".
Поточні поставки газу на експорт за межі країн колишнього СРСР з останньої декади червня були стабільно нижче торішніх значень. З початку липня падіння вимірюється вже двозначними значеннями: за підсумками перших 14 днів місяця воно становить 11%.
Loading...