Профспілки застерігають, що у грудні бюджетники можуть залишитися без зарплати

Співробітники бюджетних сфер в деяких регіонах країни можуть не отримати зарплату за грудень і половину листопада через дірки в бюджеті.

Джерело: Відомості

Співробітники бюджетних сфер в деяких регіонах країни можуть не отримати зарплату за грудень і половину листопада через дірки в бюджеті, передає портал «Дело».

Невиплата зарплат співробітникам соціальних сфер планувалася ще в січні-березні, відзначають експерти. Держбюджет-2012 орієнтований на політичну, а не економічну ефективність, вважає Павло Розенко, новообраний народний депутат від партії «УДАР».

«Держбюджет на 2012 рік провалений, по всіх фронтах. Усі сектори виробництва показують рецесію, зовнішній борг зріс до 496 млрд. гривень», — зазначив Розенко.

За його підрахунками, на сьогоднішній день обсяг коштів, яких не вистачає для виплат зарплат співробітників бюджетних сфер за листопад і грудень, складе 10 млрд. гривень.

«Фактично в бюджеті немає цих грошей на виплати майбутніх зарплат. Зарплата за листопад може стати останньою для робітників», — зазначив Сергій Романюк, заступник голови Профспілки співробітників освіти і науки України.

Вирішити дану проблему можливо тільки законодавчо, шляхом внесення Верховною Радою змін до державного бюджету з інших джерел. Однак експерт також зазначив, що в деяких регіонах коштів на зарплати буде достатньо.

На даний момент затримка зарплат бюджетникам затягнулася на тиждень.

На 10 грудня представники Профспілок бюджетних галузей запланували офіційну зустріч з Прем'єр-міністром Миколою Азаровим. На заході очікується обговорення ключових питань по темі виплат робітникам.

Loading...