Через рік Держагентство земельних ресурсів роздаватиме землю через Інтернет

Через рік Держагентство земельних ресурсів роздаватиме землю через Інтернет

Державне агентство земельних ресурсів прогнозує можливість отримання громадянами всіх його послуг через Інтернет з 2013 року. Про це повідомив голова агентства Сергій Тимченко.

Джерело: Відомості

Державне агентство земельних ресурсів прогнозує можливість отримання громадянами всіх його послуг через Інтернет з 2013 року. Про це повідомив голова агентства Сергій Тимченко, інформує «Урядовий портал».

«Якщо у нас буде виходити все швидше, то ми зробимо швидше, можливо, до кінця цього року, або на початку наступного року», — сказав він, додавши, що зараз агентство тільки приступило до реалізації цієї ідеї, отримавши схвалення керівництва країни.

За словами Тимченка, зараз фахівці відомства працюють над правовими і технічними механізмами надання послуг через Інтернет. Він зазначив, що, зокрема, через Інтернет планується погоджувати технічну документацію, видавати витяги з неї, довідки.

При цьому глава відомства підкреслив, що при бажанні громадяни можуть особисто приходити для оформлення документів і до органів Держземресурсів, проте агентство має намір за допомогою цінової політики стимулювати роботу з громадянами саме через Інтернет.

«Вартість послуг через Інтернет буде значно дешевшою, ніж якщо громадянин доведеться пішки йти до нас», — зазначив Тимченко.

Він не зміг сказати, у скільки обійдеться введення надання всіх послуг Держземресурсів через Інтернет, зазначивши тільки, що програмне забезпечення для цього розробляється в рамках проекту зі Світовим банком з розробки програмно-апаратного комплексу зі створення державного земельного кадастру в рамках програми, яка завершується до 2013 року .

Тимченко підкреслив, що надання Інтернет-послуг знизить черги і зменшить корупцію у відомстві.

Як повідомлялося, Держземресурсів планує завершити обмін земельних сертифікатів на державні акти до кінця 2012 року. Фінансування планується забезпечити в рамках проекту «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру», який реалізується за рахунок позики Світового банку.

У серпні Держземресурсів повідомляло, що планує відкрити доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет з 2013 року.

Loading...