Наступне підвищення цін на газ може відбутись по закінченню опалювального сезону

Наступне підвищення цін на газ може відбутись по закінченню опалювального сезону

Ціна на газ має зрости ще на 40%.

Джерело: Відомості

За даними видання «Економічна правда», Міжнародний валютний фонд вимагає на подальше підвищення цін на газ для населення, проте погодився, що зрівняння цін на газ для побутових та промислових споживачів може відбутися у декілька етапів.

Зазначимо, що ключовою вимогою МВФ щодо рівня цін на газ для населення є не лише їхнє підвищення як таке, а встановлення ринкового рівня цін як для населення, так і для промисловості.

Загалом, за словами джерела «Економічної правди», ціна на газ має зрости ще на 40%.

В той же час, під час засідання уряду 24 жовтня, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що протягом цього опалювального сезону ціни на газ для населення зростати не будуть.

«Хочу чітко повідомити, що ні цього року, ні протягом опалювального сезону більше ціна на газ зростати не буде», — заявив Гройсман.

Таким чином, для подальшого продовження співпраці з МВФ українському уряду необхідно буде ухвалити рішення про подальше підвищення цін на газ для населення, проте це відбудеться вже після закінчення поточного опалювального сезону.

Рішення МВФ про продовження співпраці оголосили після ухвалення урядом постанови про підвищення цін на газ для населення на 23% з 1 листопада 2019 року.

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є ключовою вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

Нагадаємо, що черговий транш МВФ необхідний для підтримання фінансової стабільності України та уникнення настання технічного дефолту — ситуації, коли Україна не зможе розрахуватись за кредитними зобов’язаннями.

Loading...