Рівненського голову ОДА підозрюють у приховуванні інформації щодо наявного майна

Рівненського голову ОДА підозрюють у приховуванні інформації щодо наявного майна

Нацагентство з питань запобігання корупції направило до суду 15 протоколів про адміпорушення чиновників.

Джерело: Відомості

Національне агентство направило до суду протоколи щодо Голови Рівненської ОДА і проректора НАУ

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 15 протоколів про адміністративні правопорушення за результатами здійснення контролю за своєчасністю подання декларацій та неподання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Рішення про це прийняті на засіданні Національного агентства.

Так, у декларації Голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка було виявлено недостовірні відомості, що відрізняються від достовірних на суму 242,67 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. 

Проректор Національного авіаційного університету Валерій Чепіженко не вніс інформацію до Єдиного державного реєстру в зв’язку з отриманням у приватну власність двох квартир вартістю 365190 грн та 535680 грн.

Ще 11 протоколів направлено до суду щодо нинішніх та звільнених посадовців  Національної поліції, ДФС, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Київської міської ради, Київської місцевої прокуратури та Українського державного підприємства «Укрхімтрансаміак», які несвоєчасно подали декларації та не повідомили про суттєві зміни в майновому стані.

Відповідальність за несвоєчасне подання декларації та неповідомлення про суттєві зміни у майновому стані передбачена частинами першою та другою статті 172-6 КУпАП.

Національне агентство з питань запобігання корупції нагадує, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Loading...