Три чорні діри закладені в бюджеті на 2017 рік

Три чорні діри закладені в бюджеті на 2017 рік

«Самопоміч» аргументує, чому не збирається голосувати за "кота в мішку".

Джерело: Відомості

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» чітко аргументувала проблеми, закладені в бюджеті.

Перша – це фінансування Пенсійного фонду. Нам вкотре пропонують голосувати за кота в мішку. Міністерство соціальної політики не спромоглася пояснити структури витрат цих грошей. Так само як не планує проводити верифікацію пенсій та соціальних виплат, та навести нарешті лад в Пенсійному Фонді та Фонді соціального страхування, що потенційно дозволить знайти 25 млрд грн для збільшення пенсій.

Друга  – це Міністерство оборони. У минулому році ми виділили 55 млрд на сектор безпеки та оборони, в 2017 році – це буде вже 66 млрд. В мене питання до людей у цій залі – хтось знає, як були витрачені ці кошти? Що було закуплено, а головне, що дійшло до солдатів? «Державна таємниця» маскує скажені корупційні схеми, а військо залишається не те, що без сучасного озброєння, а без необхідного. Зараз нам кажуть – дайте нам ще 66 млрд. з яких 51 млрд піде на армію. Що планує міністерство придбати на ці кошти? Куди це піде? Парламент не має доступу до цієї інформації, а отже не має право голосувати невідомо за що.

І остання чорна, хоч і не така велика за розміром як дві попередніх, але найбільш ганебна. Верховна Рада України коштує народу України майже 1 мільярд гривень. Ані я, ані інші депутати фракції «Самопоміч» не бачили кошторис Верховної Ради.

Фракція «Самопоміч» наполягає на прозорості та реалістичності у формуванні бюджету, та запрошує Уряд до конструктивної роботи. Фракція не буде голосувати наосліп за жодну копійку, яку мають сплатити люди.

Loading...