На Одещині виявлено шість цехів з пошиття брендових товарів (відео)

На Одещині виявлено шість цехів з пошиття брендових товарів (відео)

Працювали в них громадяни однієї з країн Азії, частина з яких потрапила в Україну нелегально.

Джерело: Відомості

Оперативниками Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України спільно з колегами з Одеської області та слідчими при підтримці бійців столичної спецроти поліції особливого призначення виявили 6 нелегальних цехів з пошиття одягу та сумок під брендами відомих торгових марок.

Поліцейські встановили, що на підпільному виробництві працювало 26 громадян однієї з країн Азії. Частина іноземців потрапили на територію України нелегально, а інші перебувають з порушеннями міграційного законодавства. Проживали «робітники» в тих місцях, де й працювали.

Під час обшуків вилучено близько 40 швейних станків, інше обладнання для виробництва одягу, готова продукція. Серед вилученого, зокрема, зимові чоловічі та дитячі куртки, чоловічій та жіночій спортивний одяг, сумки.

Крім того, оперативниками виявлено кліше відомих брендів, які використовувалися для підробки «фірмового найменування», а також лекала і значна кількість сировини для виготовлення продукції.

Загалом тільки готової продукції у підпільних цехах виявлено на суму близько мільйона гривень. Вартість вилученого обладнання для виготовлення вказаного контрафактного товару склала понад 20 тисяч доларів США.

У помешканні одного з власників підпільного цеху під час обшуку вилучено паспорти нелегалів. Чоловік зберігав документи у себе для примусового утримання і впливу на робітників.

Виявлені іноземці передані до Головного управління Державної міграційної служби  в Одеській області для вирішення питання щодо поміщення їх до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Також вирішуватиметься питання щодо їх можливого подальшого видворення.

На даний час проводяться подальші слідчі (розшукові) дії. Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за статтею 229 (Незаконне використання товарного знака) Кримінального кодексу України.

Loading...