Андрій Рева: „Банальної роздачі” коштів не буде

Андрій Рева: „Банальної  роздачі” коштів не буде

Уряд заявив про нові підходи до соціального захисту населення.

Джерело: Відомості

Про нові підходи Уряду до соціального захисту населення розповів Міністр соціальної політики Андрій Рева на  зустрічі Прем’єр-міністра з представниками регіональних ЗМІ.

За словами Міністра, нова соціальна політика Уряду – це чотири напрямки на найближчу перспективу. Перший - полягає у втіленні системного переходу від „банальної  роздачі” коштів до створення умов для гідної оплати праці. У цьому ж ключі вирішуватиметься і проблема зайнятості.

Друге завдання полягає у виокремленні адресності програм,  що призначені для  допомоги людям. „Ми мусимо відійти від радянського принципу гуртового розподілу коштів до індивідуального, - зазначив Андрій Рева. - Тут має працювати єдиний підхід: гроші ходять за людиною”.

По-третє, за словами Міністра, визріла гостра необхідність переходу на нову якість обслуговування людей при наданні соціально-адміністративних послуг.  

І четвертий пріоритет сучасних  підходів Уряду  до соціального захисту населення стосується нової системи створення відомчих  органів на рівні територіальних громад.

Loading...