Індія витіснила Південну Корею з пятірки найбільших автовиробників

Індія витіснила Південну Корею з пятірки найбільших автовиробників

Індія за підсумками перших семи місяців 2016 року витіснила Південну Корею з пятірки найбільших в світі виробників автомобілів.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє The Korea Herald.

Південна Корея опустилася в рейтингу і опинилася на шостому місці. За даними асоціації південнокорейських автовиробників, з січня по липень в країні випустили близько 2,55 млн автомобілів. За цей період в Індії вийшли близько 2,57 млн ​​авто. За підсумками серпня, в Південній Кореї випустили понад 217 тисяч автомобілів, в той час як в Індії - більше 387 тисяч.

У 2015 році в Південній Кореї випустили 4,55 млн автомобілів, в Індії - 4,12 млн.

The Korea Herald відзначає, що країна вперше за останні дванадцять років вийшла з п'ятірки найбільших автовиробників. Південна Корея вже втрачала позиції в 2002 році, але потім відновилася в рейтингу.

Якщо тенденція збережеться, країна може не увійти до п'ятірки за підсумками року, пише Yonhap News Agency. При цьому видання відзначає, що автовиробництво, ймовірно, продовжить скорочуватися через проблеми в Hyundai Motor. Концерн більше не має податкових пільг, а працівники підприємства проводять часткові страйки з вимогою підвищити зарплати і ввести додаткові соціальні гарантії.

У першу п'ятірку країн-автовиробників традиційно також входять Китай, США, Японія і Німеччина.

Loading...