Агентство Fitch знизило рейтинг Великобританії до рівня «АА»

Агентство Fitch знизило рейтинг Великобританії до рівня «АА»

Довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії знижений з «АА +» до «АА».

Джерело: Відомості

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг Великобританії в місцевій та іноземній валюті з «АА+» до рівня «АА» після референдуму про вихід країни з ЄС з негативним прогнозом на майбутнє, повідомляє агентство Anadolu з посиланням на прес-реліз агентства.

Згідно з аналізом, проведеним Fitch, невизначеність, що виникла після виходу Великобританії з ЄС, призведе в результаті до раптового уповільнення зростання ВВП в короткостроковій перспективі.

«На подальший економічний розвиток вплинуть відставка Прем'єр-міністра Девіда Кемерона, а також ситуація в Шотландії, керівництво якої попередило про можливий новий референдум про незалежність цієї області.

Зростання ВВП Великобританії в 2016 році році погіршиться до 1,6%, в той час як попереднє значення було 1,9. У прогнозі на 2017 року і 2018 рік відзначають падіння до 0,9% з 2% відповідно.

У середньостроковій перспективі економічне зростання також буде меншим прогнозованого через менш вигідні умови експорту в країни ЄС, зниження рівня міграції та зменшення прямих інвестицій з-за кордону», — відзначає Fitch.

Loading...