Швейцарські банкіри очікують на приплив коштів у разі виходу Британії з Євросоюзу

Швейцарські банкіри очікують на приплив коштів у разі виходу Британії з Євросоюзу

Швейцарці очікують припливу коштів від міжнародних інвесторів, якщо британські виборці вирішать покинути Європейський Союз на референдумі 23 червня.

Джерело: Відомості

Учасники семінару, організованого швейцарською асоціацією приватних банкірів (SPBA) у Женеві висловили заклопотаність з приводу того, що наслідки будуть, якщо Британія проголосує за вихід із Євросоюзу на референдумі 23 червня (так званий Brexit), повідомляє The Local.

Gregoire Bordier, віце-президент SPBA і співробітник банку Bordier, повідомив учасникам, що якщо британські виборці обирають покинути блок, їм доведеться запалити обстановку невизначеності на всьому континенті.

Це, сказав він, як очікується призведе до припливу нових коштів у Швейцарії, чий франк вже давно вважається безпечним притулком для валюта.

На питання про те, як швейцарські банки готуються до можливого напливу грошей, він визнав, що  «дуже складно підготуватися до невизначених подій».

Соціологічні опитування показують, що 23 червня на референдумі Британія може стати першою країною, яка вийшла з ЄС.

Про-Brexit табір стверджує, що, якщо Британія покине ЄС, вона все-одно збереже гармонійні стосунки з блоком і зможе укласти угоди, щоб отримати доступ до єдиного ринку, схожі на ті, які уклали Норвегія та Швейцарія, що не є членами Євросоюзу.

Однак аналітики сумніваються, що все пройде так легко, як євроскептики очікують.

У доповіді швейцарського мозкового центру Foraus на цьому тижні зазначається, що Швейцарії було потрібно близько десяти років, щоб обговорити свій перший пакет двосторонніх угод із Брюсселем.

І коли швейцарці на всенародному голосуванні в 2014 році прийняли рішення знову ввести обмеження на мігрантів з країн ЄС, Брюссель жорстко відреагував, погрожуючи розірвати всі двосторонні угоди.

Це питання ще належить вирішити, наразі переговірники очікують результатів референдуму в Великобританії.

Loading...