Геннадій Зубко: ​Встановлення приладів обліку – це ще один крок в напрямку енергоефективності

Геннадій Зубко: ​Встановлення приладів обліку – це ще один крок в напрямку енергоефективності

Мінімізація втрат тепла в будинках можлива завдяки встановленню приладів обліку та проведенню термомодернізації житлових будинків.

Джерело: Відомості

Дуже важливо, щоб людина розуміла скільки вона споживає і як може зекономити.  Про це в ефірі програми «Про головне» на UA:Перший сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та  житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

«Ми повинні навчитися споживати менше. Але без встановлення приладів обліку, коли є тільки норматив на квадратний метр, держава не може вирахувати скільки людина зекономила і яку суму їй потрібно компенсувати. І цей рік – рік, коли ми маємо зробити прорив у встановленні будинкових лічильників та вийти на 85%. Важливо, що це робиться за кошти теплопостачальних підприємств», - сказав Геннадій Зубко.

Ефективність використання приладів обліку можлива тільки в разі проведення термомодернізації житлового фонду, що дозволить мінімізувати втрати тепла, додав Урядовець.

«Важливо розуміти, що термомодернізація – це цілий комплекс заходів, який у результаті призведе до зменшення споживання енергоресурсів. І головне – це інша якість, інша вартість і інша енергоефективність житла», - наголосив Геннадій Зубко.

Loading...