За кордоном заблоковано близько $250 мільйонів «друзів» Януковича

У Генеральній прокуратурі України повідомили, що за кордоном заблоковано коштів та активів екс-високопосадовців за президентства Віктора Януковича на загальну суму 247,5 млн доларів.

Джерело: Відомості

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит УНН.

За інформацією ГПУ, всього за наслідками запроваджених санкцій встановлено й заблоковано закордонні активи та грошові кошти колишніх високопосадовців на суму понад 104 млн дол., 122 млн швейцарських франків, 22 млн євро.

Зокрема, як поінформували у відомстві, заблоковані кошти екс-прем’єра Миколи Азарова у Ліхтенштейні на суму 0,5 млн доларів, колишнього нардепа Юрія Іванющенка — 258 тис. дол.  на Кіпрі, 30,82 млн дол., 1,8 млн швейцарських франків у Латвії, 72 млн швейцарських франків у Швейцарії.

У Ліхтенштейні заблоковано 26,5 млн доларів коштів екс-міністра доходів і зборів О. Клименка. У колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва заблоковано кошти у Австрії — 315 тис. євро і 9 тис. доларів і Швейцарії — 13 млн швейцарських франків. У Сергія Клюєва — в Австрії — 461 тис. євро, у Швейцарії — 13 млн швейцарських франків, у Великобританії — 675 тис. євро.

У бізнесмена Сергія Курченка у Латвії заблоковано 1,5 тис. доларів, на Кіпрі — 40 тис. дол. і 775 євро, Швейцарії — 0,2 млн швейцарських франків, Австрії — активи на суму 235 тис. євро.

У сина екс-президента Віктора Януковича Олександра заблоковано активи компанії «Мако» в сумі обсягом 2,5 млн швейцарських франків тощо.

У відомстві також зазначили, що під час слідства вживаються передбачені законодавством заходи з метою арешту коштів інших високопосадовців. Крім того, зазначається, що триває робота із залученням міжнародних організацій щодо відшкодування та блокування їхніх активів.

Нагадаємо, як повідомляла представник Центру протидії корупції Дарина Каленюк, у першому півріччі 2015 року до державного бюджету України повернуто 7,86 тис. грн активів екс-високопосадовців.

Loading...