Арештовано 110 мільйонів сина Януковича за махінації з податками

Арештовано 110 мільйонів сина Януковича за махінації з податками

Янукович був акціонером винзаводу. Для прикриття незаконної діяльності було засновано або придбано низку компаній.

Джерело: Відомості

Печерський районний суд  Києва у рамках кримінального провадження щодо Олександра Януковича арештував банківський рахунок ТОВ «МАКО-Трейдинг», на якому зберігається 110,37 млн грн.

Як пишуть «Наші гроші», арешт наклали в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, порушеному ще в травні 2014.

Зазначається, що тоді синові Віктора Януковича оголосили підозру в підробці документів, ухилянні від сплати податків, а також привласненні, розтраті майна, зловживанні службовим становищем в особливо великих розмірах.

Видання зазначає, що впродовж 2013 року Янукович, за попередньою змовою із керівництвом ПрАТ «Артемівськ Вайнері», організував схему ухиляння від сплати податків, а також заволодіння державними бюджетними коштами.

Олександр Янукович був акціонером винзаводу (19,4% акцій) через фірму «Едельвейс». На рахунки підставних компаній «Артемівськ Вайнері» перераховувало кошти за товари та послуги, операції супроводжувалися підробкою договорів купівлі-продажу та податкових накладних. Насправді товари й послуги не постачалися.

Для прикриття незаконної діяльності було засновано або придбано низку компаній, зокрема ТОВ «Тревелін».

Loading...